Mike Mignola

Mike verkar vara en mycket produktiv herre. Förutom att den åttonde samlingen av B.P.R.D, Killing Ground, släppes nyligen så finns det en hel del andra relaterade titlar som pågår just nu, har avslutats eller är på gång. Det är B.P.R.D 1946, B.P.R.D: War on Frogs, B.P.R.D: The Ectoplasmic Man, B.P.R.D: The Warning, åttonde Hellboy samlingen Darkness Calls, Hellboy: The Crocked Man, Abe Sapien: The Drowning och till och med den rätt obskyre Lobster Johnson: The Iron Prometheus.

Alla är skrivna av Mignola, men han har inte tecknat en enda. Om man inte räknar med omslagen. Vad har hänt med killen egentligen? Har han till slut tröttnat på att teckna och tyckt det är skönare att låta någon annan göra grovjobbet? En stor anledning till att jag föll för Hellboy när den kom var just Mignolas säregna stil. Nu har han inte satt pennan i något sedan den rätt trista Makoma. Och det är över två år sedan. Kanske har han haft fullt upp med långfilmer och diverse animerade kortfilmer.

Tittar man närmare på titlarna ovan verkar tyvärr det mest vara rätt ointressanta grejer. Vissa ser rent ut sagt usla ut. Försöker Mignola casha in på gamle helvetespojken nu när det är en film på gång?

OK, allt detta är inte skräp så klart. Allt B.P.R.D som Mignola gör tillsammans med John Arcudi och Guy Davis brukar vara bra, så Killing Ground och The Warning ser jag fram emot. Hellboy: The Crocked Man tecknas av ingen mindre än legenden Richard Corben så det ser också lovande ut. Men jag saknar den gamle Hellboy. Den vi inte sett sedan Conqueror Worm. Snälla Mike, kom tillbaka.

Annonser

0 Responses to “Mike Mignola”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: