Dagens tips – Top 10

OK, Alan Moores Top 10 har funnit ute ett bra tag, men jag tycker ändå den är värd att tipsa om. Det är den ultimata serietidningsnörd-serien.

Kort sagt handlar det om Neopolis, en stad skapad efter andra världkriget för att ge en plats för hemvändande superhjältar. Dessa började så klart yngla av sig och föda superhjältebarn, som i sin tur växer upp och själva blir superhjältar. Neopolis är därför helt befolkad av folk med superkrafter, alter egon och färgglada trikåer. I en stad där alla antingen kan skjuta kraftstrålar, läsa tankar eller är osårbara, vem upprätthåller lag och ordning? Yepp, polisteamet Top 10.

Top 10 är en humoristisk och ironisk kärleksförklaring till hela superhjältegenren. Proppfylld av referenshumor. I princip varenda ruta innehåller små detaljer med koppling till genren. Sådana där små saker som man måste vara en riktigt serienörd för att fatta. Det är just det som gör Top 10 så kul att läsa. Rekommenderas starkt!

Annonser

2 Responses to “Dagens tips – Top 10”


  1. 1 Markus juni 12, 2008 kl. 16:28

    Storyn påminner lite svagt om The Boys om du läst den. Finns bara ute i två (eller tre) nummer än så länge men sjukt värd att kolla in. Grymt våldsam och bra tecknat med en intressant story.

  2. 2 junkultur juni 12, 2008 kl. 17:08

    Den har skymtat förbi snabbt på näthinnan men jag har aldrig kommit till skott och köpt den. Gillar tidiga Preacher så jag måste läsa den antar jag. Hamnar på listan över saker jag vill ha när jag får pengar. Den listan blir längre och längre. Du vet :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Mest lästa inlägg

W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: