GeNext #1

Igår skrev jag lite om Marvels problem med att hantera sina långkörare. Serier som skapades på 60-talet och fortfarande publiceras drabbas naturligtvis av visa logiska problem. Karaktärerna åldras inte i någon större utsträckning, men ändå utvecklas omvärlden runt omkring dem. Utifrån det perspektivet är mini-serien GeNext ett rätt intressant experiment.
Om Marvel universumet verkligen skulle åldras i realtid så skulle Charles Xavier idag vara död och X-men gamla trötta 50- eller 60-åringar. New Mutants skulle vara karriärskåta 30-åringar. Vilka skulle ta över manteln och försvara Xaviers dröm? GeNext är mutantgurun Chris Claremonts försök att berätta just detta. Vi möter Becka Munroe, dotter till Storm och en okänd far, Olivier Raven, son till Gambit och Rogue, Pavel Rasputin, barnbarn till Colossus, samt Rico och No-Name, båda vars ursprung är okänt och kommer att presenteras i senare nummer.
Tyvärr känns allt bara som en upprepning av de tidiga numren av X-men från 60-talet. De tränar lite i Danger Room, hänger lite i skolan, har tonårsångest, smiter iväg till någon klubb och hamnar i bråk för att de är mutanter. Jag skulle hellre sett X-men som gamlingar, på samma sätt som Miller gjorde med Dark Knight Returns. Det hade varit betydligt intressantare än detta. Samtidigt är detta bara första numret — vem vet, det kanske artar sig i kommande nummer.

Betyg: 2 av 5 osnutna mutantynglingar

0 Responses to “GeNext #1”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: