Uncanny X-men 495-499: X-men Divided

Ingen som läst denna blogg har väl undvikit att lägga märke till att X-men splittrades efter Messiah Complex? Och att vad som händer alla olika x-män berättas i story arc’en Divided We Stand? Huvudstoryn X-men Divided går i Marvels mutantflaggskepp The Uncanny X-men. Alltså borde denna story både vara den viktigast och bästa? Kan man tycka.

Ni som läser Mäla vet redan att så inte är fallet. X-men Divided är inte direkt värdelös — den känns bara väldigt oinspirerad. Att Ed Brubaker, som står för manus, släpper ifrån sig något så här medelmåttigt känns konstigt. Särskilt med tanke på vad han kan och tidigare har presterat. Men värre är att det bitvis känns både rätt krystat och konstruerat. Berättelsen är uppdelad två separata spår. Och det är den första som känns märkligast. Scott Summers och Emma Frost hamnar i San Francisco där någon form av jätteillusion har tagit hela staden tillbaka till sommaren 1969. Hippies och hela skiten alltså. I panband, runda glasögon och utsvängda byxor knatar de runt och försöker ta reda på vad som hänt. Ni hör ju själva hur lamt det låter.

Den andra handlar om Colossus, Wolverine och Night Crawler på resa i Colossus hemland Ryssland. Denna är något bättre. Både för att man slipper de fåniga elementen från San Francisco och för att jag gillar dessa tre karaktärer ihop. Tanken är en stilla resa för besöka Colossus föräldrars grav. Men dessa herrar (Logan alltså) kan så klart inte hålla sig i skinnet och får snart en suspekt gren av den ryska underrättelsetjänsten efter sig. Allt slutar i en stor slutfight mot Omega Red.

Allt detta sammantaget gör X-men Devided till en besvikelse. Brubaker levererar inte, och hur tekniskt fulländade illustratörerna Mike Choi och Sonia Oback må vara så känns deras bilder rätt livlösa och tråkiga.

Betyg: 2 av 5 peacetecken

0 Responses to “Uncanny X-men 495-499: X-men Divided”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: