Logan #1-3

Logan är en miniserie i tre delar som ges ut under Marvels imprint Marvel Knights. Marvel Knights är tänkt att vara en imprint som ger kreatörerna relativt fria händer att ska vad de själva vill, och som tar upp mer vuxna ämnen. Därför känns det rätt konstigt att storyn i Logan är så otroligt platt. Det är en helt vanlig konventionell Wolverine-historia, precis en sån som man sett massor av i den vanliga tidningen. Brian K. Vaughan (Y: The Last Man) borde i mitt tycke kunna prestera bättre än så här. Axel Risso (100 Bullets) illustrationer däremot är riktigt bra. Han är som en hybrid mellan Frank Miller och Mike Mignola. Synd bara att det inte spelar så stor roll då manuset är så mediokert.

Av någon anledning så råkade jag köpa en svartvit version av nummer två. Marvel har börjar släppa vissa titlar i två versioner, en som är färglagd och en som inte är det. Först blev jag lite besviken men efter att ha läst numret så tycker jag bara att det är positivt. Det är spännande att se Marvelserier, som traditionellt alltid varit i färg, helt i svartvit. Särskilt när det gäller Rissos kontrastrika stil. Det blir en visuell renhet och ett större fokus på själva bildinnehållet när man slipper färgen. Jag ser gärna fler titlar på detta sätt.

Logan utspelar sig tiden innan Wolverine fick sitt kodnamn och var just bara Logan. Han åker till Japan för att hämnas på en amerikansk odödlig soldat som under andra världskriget dödade en japansk kvinna som Logan hade en affär med. Och det gör han också. Så enkelt var det. Otroligt intressant.

Betyg: 2 v 5

Annonser

0 Responses to “Logan #1-3”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: