X-men Legacy 211-214: Sin of the Father

I slutet av Messiah Complex sköts Professor Xavier till döds. I X-men: Legacy 208-210 återuppstod han genom att Exodus återskapade Xaviers hjärna. Dock med konsekvensen att professorn drabbades av minnesförlust och glömt bort hela sitt förflutna. X-men: Legacy handlar om hur Xavier reser runt och letar efter pusselbitarna som ska hjälpa honom att få tillbaka sina minnen.
I Sin of the Father får vi dels se en del ur Charles Xaviers barndom. Xaviers far Brian Xavier och en viss Nathan Milbury, även känd som Mr Sinister utför massa tester på lille Charles. Sinster har varit förutseende placerat en genetisk kod i Xavier som gör att Sinster kan ta över kroppen i händelse av att han dör. Och även Sinster dör ju som bekant i slutet av Messiah Complex. Ok, ni fattar galoppen eller hur? I kampen mot Sinister får professorn hjälp från den gamle x-mannen Gambit, men även från ett rätt oväntat håll — den gamle fienden Sebastian Shaw från Hellfire Club.

X-men: Legacy har gått i 7 nummer nu och jag tycker att titeln känns rätt intressant. Tydligen ska denna tidning användas framöver för att förklara en hel del av alla de märkliga intriger och plotter som passerat genom åren i olika mutanttitlar. Ska bli spännande att vad det barkar.

2 Responses to “X-men Legacy 211-214: Sin of the Father”


  1. 1 hyperion83 augusti 7, 2008 kl. 14:52

    X-Men Legacy låter ju intressant. Jag har läst ett eller två nummer av tidningen men mycket av det du tar upp verkar jag helt ha missat. Jag fåtr väl försöka få tag på de nummren.

  2. 2 junkultur augusti 7, 2008 kl. 23:12

    X-men Legacy är helt ok. Dock bör man nog vara rätt insyltad i hela mutantgrejen för att riktigt uppskatta den fullt ut. Av allt som getts ut under DWS så är Legacy en av de bättre titlarna. En som både är bättre och som förvånade mig var faktiskt Cable 1-5. Recension kommer inom kort.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: