Wolverine #67: Old Man Logan Part 2

Även om Astonishing X-men av Warren Ellis och Simone Bianchi är en av de bästa mutanttitlarna just nu, så tycker jag att Mark Millars och Steve McNivens run Old Man Wolverine (se recension av del 1) i Wolverine är snäppet bättre. I och med andra numret tycker jag att det förstärks ännu mer. Jag tyckte att McNivens illustrationer i Civil War miniserien var snygga men lite väl polerade. I Old Man Logan är hans bilder lika detaljerade, men betydligt hårdare och smutsigare. Det beror säkert rätt mycket på att han försöker skildra ett postapokalyptiskt samhälle istället för ett högteknologiskt Amerika.

Det är just det postapokalyptiska elementet som jag tycker extra mycket om. Och den miljön passar McNivens stil. Det påminner lite om Takumi Nagayasus Legend of Mother Sarah. Utan att på något sätt kännas som manga. Båda lägger samma fokus på små slitna detaljer på kläder, vapen och byggnader.
Berättelsen i sig är inte så märkvärdig. Det fortsätter som en roadtrip för Wolverine och Hawkeye. Det är snarare Mark Millars gestaltning av de åldrade karaktärerna som gör denna serie så bra. Han lyckas väcka sympati för de fallna hjältarna som man ofta inte ser normalt i vanliga Marvel-serier. Millar väcker också en nyfikenhet kring vad som hänt i det förgångna. Vad var det som knäckte Wolverine så totalt att han inte poppat klorna på 50 år? Jag antar att det är något vi kommer få reda på i de kommande numren.

Fortsatt högt betyg: 4 av 5

Annonser

2 Responses to “Wolverine #67: Old Man Logan Part 2”


  1. 1 Geekporr augusti 12, 2008 kl. 18:59

    Är generellt rätt trött på Wolverine, men det här ser ju rätt intressant ut faktiskt.

  2. 2 junkultur augusti 12, 2008 kl. 22:56

    Jo, jag håller med om att Wolverines solo-äventyr kan vara rätt enformiga. För att vara en av Marvels intressantaste karaktärer så är han förvånansvärt platt när han är för sig själv. Jag tycker du ska prova denna, eller vänta tills den kommer som trade.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: