Frank Frazetta’s Creatures One-shot

Jag gillade aldrig riktigt The Portent. Ändå tycker jag det är roligt att Peter Bergting verkar ha lyckats etablera sig i den amerikanska seriebranschen. I och med det så har vi i alla fall en ”riktig” serietecknare från Sverige.

Frank Frazetta’s Creatures baseras på en målning av just Frazetta, skriven av Rick Remender och illustrerad av tidigare nämnde Bergting och utgiven av Image Comics. Personligen tycker jag att konceptet känns rätt krystat. Jag har tidigare bara läst Death Dealer, den som Glenn Danzig och Simon Bisley gjorde tillsammans på 90-talet, och den var väl så där. Creatures är dock något bättre. Den är som en blandning av Alan Moores The League of Extraordinary Gentlemen och Mike Mignolas Hellboy. Slänger man dessutom in lite Mars Attacks och Lovecraft så är man ännu närmare sanningen. I kort handlar det om Theodore Roosevelts jobb som paranormal investigator innan han blev USAs president. Krystat? Ja!

Ärligt talat så är det här ingen riktig höjdare, det är alldeles för mycket ett Hellboy-plagiat. Men att det är dåligt kan man absolut inte klandra Bergting för. I Portent tyckte jag att han inte riktigt nådde hela vägen fram med sina teckningar. De kändes inte helt genomarbetade och bitvis lite hafsiga. I Creatures har Bergting höjt sig några snäpp. Man känner fortfarande igen stilen (d.v.s Mignola-inspirerad), men det känns som att han har lagt mer tid på att få alla detaljer rätt. Jag tror att vi fortsättningsvis kommer se en hel del intressanta serier från honom.

Betyg: 2 av 5 (Bergting får en stark trea för sig själv)

0 Responses to “Frank Frazetta’s Creatures One-shot”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: