X-men Odd Men Out

Denna one-shot är en samling av två gamla och opublicerade serier tecknade av den numera avlidne Dave Cockrum. För er som inte är bekanta med vem Cockrum är så var han den tecknare som tillsammans med Chris Claremont återupplivade X-men i mitten av 70-talet. Han var dessutom med och skapade och designade karaktärer som Storm, Nightcrawler och Colossus. Kort sagt en legend.

Tyvärr är Odd Man Out en samling av gammal skåpmat. Det finns uppenbarligen en anledning till att de inte publicerades under 80-talet, då de troligen skapades. Båda historierna har tydlig filler-karaktär.

I den första, Odd Man Out, besöker Xavier sin gamle vän FBI-agenten Fred Duncan. Över en kopp kaffe går de igenom vad som hänt under åren. Allt är en enda stor recap av X-mens gamla äventyr från 60 och 70-talet. Lite som en clipshow. Filler alltså.

Den andra, Think Again, handlar om New Mutants som slåss mot någon sorts Apocalypse-robot. Jag kan inte riktig sätta denna berättelse i ett sammanhang. Jag kommer inte ihåg så mycket av det jag läst av New Mutants från 80-talet.

Jag kan inte rekommendera denna samling. Inte ens för de mest inbitna mutantfansen. Man måste nog vara Cockrum-fanatiker (om det finns några sådana) för att verkligen vilja läsa detta. Tyvärr. Något som jag verkligen ogillar i denna tidning är färgläggningen. Inte för att den är dålig, utan för att den känns för modern. Dessa serier tecknades antagligen någon gång under 80-talet. Och Cockrum var nog redan då lite ålderdomlig. Den moderna stilen på färgläggningen får verkligen Cockrums illustrationer att kännas rätt omoderna, och då på ett dåligt sätt. Jag hade föredragit om de istället hade färglagts med sin tids mer enkla stil. Men jag antar att det har varit ett sätt att försöka piffa upp gamla rester.

1 Response to “X-men Odd Men Out”  1. 1 green coffee 800 Trackback vid maj 6, 2014 kl. 23:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: