Young X-men #1-5: Final Genesis

Spiken i kistan. Proppen ur. Skylten nedtagen. Nu är i alla fall Divided We Stand slut för mig i och med att jag läst alla fem numren av Young X-men. Rätt trevlig läsning faktiskt.

Manus: Marc Guggenheim
Illustration: Yanick Paquette
Tusch: Ray Snyder
Omslag: Terry Dodson
Förlag: Marvel

Efter Messiah Complex upplöstes inte bara X-men utan även kidsversionen New X-men. Helt plötsligt ska alltså en massor av tonåringar driva runt på stan utan mål och mening. Borde de inte klippa sig, skaffa jobb eller åtminstone sätta sig i skolbänken. Det är precis vad Cyclops tänker när han rekryterar de forna New Mutants och New X-men-medlemmarna Wolf Cub, Rockslide, Blindfold och Dust. Dessutom har han hittat en helt ny förmåga, Ink. Eric Gitter har rätt sköna krafter. Det han tatuerar på kroppen ger honom likande krafter i verkliga livet. Vingar på ryggen ger flygförmåga som exempel. Jo det det är ju rätt långsökt, men va fan det är ju trots allt superhjälteserier vi snackar om här.
Cyclops ger dem uppdraget att leta reda på och döda ett gäng gamla New Mutants medlemmar som bildat The New Brotherhood of Evil Mutants. Redan här börjar man ju ana oråd. Dessa småttingar är ju inte direkt hårdingar som Wolverine och resten av X-force. Och vad är det man brukar säga? X-men don’t kill. Jag vill inte avslöja för mycket om hur det slutar, men det är en rätt skön vändning på slutet.
Marc Guggenheim jobbar vanligtvis som manusförfattare för TV och har skrivit manus för bland annat CSI Miami och Law & Order. Det verkar bli vanligare och vanligare att tv-folk börjar skriva för de stora serieförlagen. Kanske har det något att göra med den strejk bland manusförfattare som var för ett tag sedan. Guggenheim klarar jobbet bra i mina ögon. Det gör även Illustratören Yanick Paquette också. Inget supermärkvärdigt men han gör ett bra och gediget arbete. Jag kommer definitivt att köpa och läsa nummer 6.

Betyg: 3 starka av 5 mutantslynglar

0 Responses to “Young X-men #1-5: Final Genesis”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: