King-Size Cable #1

Den ordinarie tidningen Cable har tagit en månads paus. Istället har Marvel släppt en fet King-size. Har du inte läst de 6 tidigare numren så kan du med gott samvete köpa denna. Inga förhandskunskaper krävs.
Jag blir mer och mer imponerad av Duane Swierczynski. Han verkar inte ha skrivit mycket mer än ett tiotal seriemanus och Cable är hans första egna titel. Ändå känns han som en erfaren och gedigen serieskapare. Det finns ett flyt i berättelsen som man kan sakna hos författare som är betydligt mer etablerade. Hur han dessutom låter historien denna gång berättas av Bishop är i mina ögon briljant. Scenariot är in princip den samma som i det tidigare numren. Cable och babyn hoppar framåt i tiden medan Bishop försöker leta redan på dem. Ändå lyckas Swierczynski hitta en ny dimension i detta som känns intressant och spännande. Jag gillade de förra numren, men tycker nästan att det här är bättre. Framför allt gillar jag de mytologiska element som Swierczynski skapar. Successivt byggs en kult upp allt eftersom Cable gör nedslag i framtiden. Något som ställer till problem för Bishop. Det är sånt som jag älskar.
Ken Lashley som illustrerar har jag ingen koll på alls. Tror att han gjort del Darkness. Han tecknar väldigt mycket enligt Image/Top Cow-stilen och verkar klart influerad av Silvestri. Och jag har egentligen inga problem med det. Det ser bra ut och passar när två köttberg som Cable och Bishop dundrar ihop. Färgläggningen är också helt OK. Det blir en hel del rosa energistrålar. Såklart. D’Armata har bland annat färglagt favoriter som nya Moonknight och Brubakers Captain America.

Manus: Duane Swierczynski
Illustration: Ken Lashley
T
usch: Paul Neary
Färg:
Frank D’Armata
Förlag:
Marvel

Betyg: 4/5

0 Responses to “King-Size Cable #1”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: