Jag fattar inte detta

Warner Brothers/DC har släppt något de klarar Watchmen Motion Comic. Första episoden är gratis (om man har iTunes och bor i USA) men de följande 11 delarna tar de betalt för. Jag har kollat på det och gav upp efter tre minuter. Det är helt enkelt en animering av den befintliga grafiken från serien. En rätt ambitös flash-animering med halvkass voiceover med andra ord. Varför släpper de detta? Finns det verkligen ett behov? De som gillar serien läser väl bara serien en gång till. De som bara vill ha den enkelt serverad väntar väl på filmen och ger blanka fan i en rätt medioker tecknad film? Eller?

Annonser

7 Responses to “Jag fattar inte detta”


 1. 1 hyperion83 oktober 10, 2008 kl. 10:57

  Jag fattar inte heller vad som är meningen med motion comics. Vad är egentligen poängen med det hela? Vad är de ute efter? Läste någonstans att man skulle göra om fler titlar till motion comics, men jag minns inte vilka det gällde. Känns rätt meningslöst.

 2. 2 junkultur oktober 10, 2008 kl. 17:15

  Det som var sämst med denna är dialogen låter otroligt dorky när den läses upp. Mer som en kass och klyschig actionfilm än en hårdkokt roman. Det var nog inte så Moore såg det i sitt huvud när han skrev det. Och hans namn finns givetvis inte med i credits.

 3. 3 J oktober 10, 2008 kl. 17:28

  Dock ett småfyndigt sätt att försöka öppna upp comics för en bredare publik som aldrig brytt sig om att pappersvarianter.

 4. 4 Corto oktober 13, 2008 kl. 20:14

  Det kommer mer både Superman: Red Son och Batman: Black & White ska ”animeras” på samma sätt. Lite småsnålt känns hela projektet.

 5. 5 junkultur oktober 13, 2008 kl. 20:54

  Snålt är ordet. Jag hade kunnat hålla med om att det skulle kunna vara en bra inkörsport till tyngre grejer, OM det hade varit bra gjort. Jag tycker snarare detta får Watchmen att se klyschigt och trist ut.

 6. 6 New Materia oktober 14, 2008 kl. 17:56

  De kanske bara vill jävlas med Alan Moore.

 7. 7 junkultur oktober 14, 2008 kl. 20:25

  Alan är en fredens man. Han vill bara sitta och kamma skägget med sina rollspelskompisar. Han står över småsaker som detta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk

Annonser

%d bloggare gillar detta: