Weapon X: First Class #1

First Class #1Nja, jag måste säga att jag faktiskt tröttnat rätt rejält på Marvels ”First Class”-koncept. För er som inte är bekanta med vad det är, så är det nyproducerade serier som utspelar sig och tar upp händelser från klassiska epoker i Marvels mutantmytologi. Mest känd är X-men: First Class, som handlar om originalmedlemmarna Angel, Cyclops, Beast, Ice Man och Marvel Girl — just när de just börjat som elever hos Xavier. Jag hade ändå hyfsade förhoppningar om att konceptet skulle fungera bra på Weapon X. Tyvärr inte. I grunden är det en rätt ok tidning. Den håller den klass som man normalt kan förvänta sig av Marvel. Problemet är att den lämnar en helt oberörd efter att man läst den.

Första numret är uppdelat i två historier. Den första, Don’t Look Back in Anger, är första delen i miniseriens huvudberättelse och är skriven av Marc Sumerak och illustrerad av Martin Robinson. Den handlar om hur Xavier under en session försöker hjälpa Logan att komma över sin minnesförlust. Tillsammans ger de sig in i det undermedvetna och resten av numret utspelar sig i Logan huvud. Där fajtas Logan mot sina egna demoner i forma av Victor Creed, aka Sabertooth. Vi får se en del händelse ur Logans dolda förfluttna, men inget nytt som inte redan var känt. Något jag dock gillar med Don’t Look Back in Anger är Robinson illustrationer. De påminner lite om Alan Davis stil, men har ändå en egen prägel. Men som så ofta med mer oetablerade tecknare håller han inte riktigt hela vägen och visa paneler ser rätt slarviga ut.
Den andra historien The Recuite är en fristående kortare berättelse om Sabertooth skriven av samme Sumerak och Illustrerad av Tim Seelay. Den här historien är riktigt intetsägande. Vi får se hur en mystisk person försöker rekrytera Creed till ett hemligt program. Den enda behållningen med denna berättelse är några korta scener ur Creeds barndom. Utöver det är det rätt meningslöst.

Manus: Marc
Illustration:Mark Robinson och Tim Seeley
Förlag: Marvel

Betyg: 2+/5

0 Responses to “Weapon X: First Class #1”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: