Gigantic #1

Gigantic #1Enorma robotar och gigantiska monster har alltid varit min melodi. Ännu mer om de dessutom slåss mot varandra i storstadsmiljö så att skyskrapor flyger till höger och vänster. Just detta handlar Dark Horses nya titel Gigantic om. Serien är skapad av Rick Remender (Fear Agent) och Eric Nguyen och har hittills kommit ut med två nummer.
Kort sagt så handlar det om att planeten jorden en gång i tiden egentligen skapades av det intergalaktiska tv-bolaget UBC. För att innevånarna i League of United Planets ska får så stor underhållning som möjligt skapades människan till att vara så dysfunktionell, egocentrisk och stridslysten som möjligt. Ovetande har vi alltså de senaste 5000 åren bara varit billig underhållning för ett gäng högre stående soffpotatisar. Och medan de har suttit uppkopplade till sina dumburkar har vi mördat, skövlat och utplånat varandra. Till jorden kommer UBCs största stjärna, en enorm robot som tröttnat på hela skiten och bestämt sig för att hoppa av. Något tv-bolaget inte tänker gå med på.
Gigantic funkar riktigt bra, både som koncept och som serie. Lite blandning av humor, samhällskritik och robotaction. Det låter kanske som en märklig kombination, men det funkar verkligen. Stilistiskt är den till början något tunn. Men när det väl börjar dyka upp robotar och monster tycker jag att Nguyens stil fungerar väldigt bra. Gillar du mecha kan jag rekommendera denna. Och om du är sugen på att prova något nytt tycker jag verkligen att du ska läsa Gigantic. Jag köpte den, dels för att den fått bra kritik, men mycket för att få lite variation i serieläsandet. Det blir lite mycket trikåer ibland.

Manus: Rick Remender
Illustration: Eric Nguyen
Färg: Matthew Wilson
Förlag: Dark Horse

Betyg: 4/5

2 Responses to “Gigantic #1”


  1. 1 Geekporr december 3, 2008 kl. 23:21

    Köper imorgon! Wohoo!

  2. 2 junkultur december 4, 2008 kl. 00:31

    Jag misstänkte att detta kunde vara något för dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: