Secret Invasion: Dark Reign

secret_invasion_dark_regin_1Ingen som är det minsta påläst på vad som händer i Marvel Universe kan ha undgått att det är Dark Reign som gäller nu. Boom, krasch, bang, Secret Invasion är över och Green Goblin har helt plötsligt tagit över hela USA.
Det är väl att ta i att bloggkollegan Seriehyllan hyllade denna oneshot för någon vecka sedan. Men han tyckte i alla fall att den var rätt OK. Jag däremot köper inte detta. Det är segt. Det är långsamt. Och det är bitvis faktiskt rätt ointressant. Lite mer än detta tycker jag att Brian Micheal Bendis hade kunna klämma fram ur cliffhangern i sista numret av Secret Invasion. Men samtidigt var ju också just det numret något utav en gäspning i form av upplösning på åtta månaders Skrullinvasion. Nej, ska Dark Reign bli något så måste det hålla högre klass än detta. Det är egentligen bara mot slutet av numret som det börjar bli intressant då Norman Osborne får värsta psykbrytet och hugger ihjäl en av Thundebolts svärdsfäktande medlemmar. Men fram till dess är det mest bara massa dialog mellan Namor, Emma Frost, Doctor Doom, the Hood, Loki och Osborne själv. Samtidigt antar jag att denna oneshot är nödvändig rent kontinuitetsmässigt för att förklara slutet av Secret Invasion, och hur Dark Reign kickar igång. Men mer än så ger inte Secret Invasion: Dark Reign.
Sen måste jag säga att jag fullständigt hatar Alex Maleevs illustrationer. Han får The Hood att se ut som en gammal uteliggare och Namor att se ut som en sunkig, tunnhårig och grisrosa fluktis. Det känns bara konstigt. Jag ser inte riktig meningen med att göra så. För det känns helt klart som ett medvetet val ifrån Maleevs sida. Nja, Secret Invasion: Dark Reign köper du endast om du är en Marvelknarkare. Andra kan utan att ligga sömnlösa hoppa över detta.

Manus: Brian Micheal Bendis
Illustration och tusch: Alex Maleev
Färg: Dean White
Förlag: Marvel Knights

Betyg: 2-/5

0 Responses to “Secret Invasion: Dark Reign”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: