Årets serier 2008

kickassmusthaveFågel: Kick-ass
Mark Millars och John Romitas version av superhjältar om de fanns på riktigt är något av det bästa jag läst på länge. Det har gjorts tidigare, men sällan med så lyckat resultat. En fantastisk blandning av utanförskap, tonårsångest och övervåld. Kommer i filmversion under 2009 med bl. a. Nicholas Cage i en av rollerna. Skeptisk om det kan leva upp till originalet.

magneto_testament_1Mittemellan: X-men: Magneto Testament
Året personliga besvikelse! Inte för att den egentligen var dålig, utanför att den inte riktigt levde upp till förväntningarna. Jag såg framför mig avslöjanden i dignitet med Wolverine Origins eller Weapon X men fick i stället bara gamla bakgrundshistorier i en snyggare förpackning. Det bör tilläggas att denna miniserie inte är avslutad ännu och kommer förhoppningsvis avsluta starkare än den öppnat.

364468-3092-128189-1-the-uncanny-x-men_mediumFisk: X-men Divided i Uncanny X-men
Ojojoj. Det är nästan svårt att beskriva hur uselt det här var. Ännu svårare eftersom det var min nya stora favorit Ed Brubaker som stod bakom det. Emma Frost och Scott Summers utklädda till hippies i fem olidliga nummer i ett San Francisco som tidswarpat tillbaka till 60-talet. Ed, hur tänkte du när du kom på den här idéen? Och hade ingen kunnat stoppa dig? Jag skämdes faktiskt lite när jag läste det.

Bubblare: Ghost Boxes i Astonishing X-men och Old Man Logan i Wolverine. Början på båda dessa arcer har varit fantastiskt bra och lovar gott inför 2009.

0 Responses to “Årets serier 2008”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: