X-infernus #1

x-infernus_11Ni som följer bloggen vet att jag redan i september var peppad över denna serie om Illyana ”Darkchilde” Rasputins återkomst till Marvels universum. Lever den då upp till förväntningarna? I det stora hela, ja.
Det startar med att vi får se en förbannad Colossus slå sönder Scott Summers skrivbord undrades varför inget gör något. Hans syftar på varför ingen lyckats hjälpa lillasyster Illyana som är fånge i Limbo — en dimension bebodd av demoner. Colossus uttrycker det rätt talande: ”…I cannot stop thinking about the suffering my poor little snowflake must be enduring!”. Scenarioskifte. En behornad och klövfotad Illyana med en tvåhandsyxa höjd över huvudet: ”Cut out there hearts and bring me their heads!”. Colussus lilla snöflinga verkar inte alls ha det så fruktansvärt i helvetet.

Det är lika bara att säga det på en gång. X-infernus är en serier som riktar sig till inbitna mutantfans. Samtidigt är den fullt möjlig att läsa även om man är obekant med Illyana Rasputins bakgrund. Men för att få ut allt av denna serie och verkligen uppskatta den är det nog ändå en fördel att ändå ha halvdan koll på bakgrundshistorien.

Huvudberättelsen i X-infernus handlar om hur Illyana försöker återfå sin mänskliga själ. Den som demonen Belasco en gång tog i från henne. För att göra det måste hon återfinna sitt gamla soulsword och en amulett med infattade bloodstones.

X-infernus är något sorts blandning mellan ordinär superhjälteserie a la X-men, och Marvels mer ockulta grejer. Välkända karaktärer/demoner som Mephisto, Dormammu och Hela dyker upp. Och ja, ni behöver inte vara oroliga, S’ym är så klart med.

Ursprungligen var det tänkt att David Finch (Moon Knight) skulle ha tecknat X-infernus. Men han hoppade av projektet när han fick erbjudandet att istället jobba med den nu pågående Ultimatum. Jag tror att serien hade vunnit på att Finch tecknat den. Istället får vi nöja oss med  de omslag som ha bidragit med. Ersättare för Finch är Giuseppe Camuncoli som gör ett helt klart godkänt jobb. Men jag kan ändå inte sluta tänka på om hur otroligt bra X-infernus hade kunnat blivit om Finch hade illustrerat istället. Hans stil hade passat serien otroligt bra. Och serien fått ett högre betyg.

Manus: C.B. Cebulski
Illustration: Giuseppe Camuncoli
Tusch: Jesse Delperdang
Färg: Marte Gracia
Förlag: Marvel

Betyg: 3+/5

1 Response to “X-infernus #1”  1. 1 annuaircredit Trackback vid mars 17, 2016 kl. 12:59

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: