Dark Avengers #1

dark_avengers_1_coverI veckan läste jag första numret av den helt nya Avengers-tidningen Dark Avengers. I och med att den här titeln givits ut får man väl lov att säga att Dark Reign är igång på riktigt. De olika one-shots och strönummer som kommit tidigare under året har mest känts som teasers på vad som komma skall. Först i detta nummer visar det sig vad Dark Reign verkligen kommer att innebära. Dark Avengers har omgärdats av en hel del hemlighetsmakeri. Vem är mannen på bilden? Den store Iron Patriot. Jag har medvetet inte följt med allt för mycket i spekulationerna på olika forum. Likaså har det diskuterats om vissa av medlemmarna i bakgrunden verkligen har är de superhjältar de ser ut att vara. Om du inte vill veta hemligheten som avslöjas i första numret så sluta läsa nu. Spoiler efter hoppet

På omslaget ser vi vad som ser ut att vara Spider-Man, Hawkeye, Wolverine och Miss Marvel. Och i förgrunden den redan nämnda Iron Patriot. Vi börjar med Miss Marvel. Carol Danvers besöker Avengers Tower och finner där Norman Osborne. Osborne erbjuder henne en plats i de nya Avengers som han håller på att bygga upp. Hon vägrar så klart. Scenskifte. Osborne besöker sedan Moonstone och erbjuder henne rollen som Miss Marvel. Alltså, Miss Marvel är egentligen Moonstone. Scenskifte. Något form av superfängelse. En skrull forslas in till en liten cell där Venom väntar. Venom tvingar skrullen att förvandla sig till Spider-Man. Skrik och tuggande ljud hörs sedan från cellen. Osborne dyker upp och ger Venom någon form av medicin. Venom tar medicinen och kollapsar. Han vaknar strax upp och Venoms överdimensionerade kropp har krypt till en normal mans storlek. Inte helt olik en välkänd väggkrypare. Alltså, Spider-man är egentligen Venom. Scenskifte igen. Osborne sitter i en diner i New Orleans. In kommer en man i cowboyhatt och visar sig vara Daken, Wolverines son. Osborne erbjuder honom en plats i gruppen. Daken undrar vad hans uppgift är. Reta gallfeber på farsen Wolverine. Alltså, Wolverine är egentligen Daken. Ok, Hawkeye då? Även om det aldrig visas vem han är så är det rätt uppenbart att det inte kan vara någon annan än Bullseye. Utöver dessa fyra är även The Sentry, Marvel Boy och Ares med. Alla som sig själva. På riktigt.
Vem är då Iron Patriot? Ok, det är väl egentligen ingen no brainer direkt. Det är så klart mr Norman Osborne själv. I en Iron Man rustning han tagit över när han beslagtog Avengers Tower. Lite röd, vit och blå färg. Vips, Iron Patriot.

Hur är den då som serie? Det är otroligt välskrivet av Brian Micheal Bendis som målar upp en både spännande och intressant historia. Det det är ett rätt tjockt nummer och Bendis tar god tid på sig att berätta historien. Han lägger ner mycket tid på små detaljer och väver på ett mycket bra sätt ihop en mängd små historier till en större helhet. Mike Deodatos illustrationer är som vanligt helt fantastiska och i världsklass. Och trots allt detta går jag ändå inte i gång på det. Det påminner rätt mycket om den gamla Thunderbolts-samling som jag läste för ett tag sedan och tyckte var rätt trög. Jag antar att det är därför jag inte riktigt gillar det. Konceptet är rätt likt. Ond kille med en dold agenda bildar en superhjältegrupp av diverse superskurkar som utger sig för att vara några andra en de de verkligen är. Känns rätt fantasilöst enligt mig.

Manus: Brian Micheal Bendis
Illustration: Mike Deodato
Tusch: Mike Deodato
Färg: Rain Beredo
Förlag: Marvel
Betyg: 2/5

0 Responses to “Dark Avengers #1”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
W3Counter

Bloggnätverk – Bloggschmätverk


%d bloggare gillar detta: